marți, 3 noiembrie 2009

Industria FARMACEUTICA vs SISTEMUL IMUNITAR (2)

Este pandemie de gripa porcina sau ne panicam degeaba?

Toata lumea ar da sa zica ca DA, este pandemie. Si inca una nasoala, dupa cum spunea cineva. :)

Dar avand in vedere faptul ca lumea nu e chiar de capul ei, as zice ca cineva iar ne-a mai deranjat din linistea noastra si de data asta.

Dar cine?

Or fi din nou interese care se bat cap in cap acolo sus? Sau oi fi eu din nou paranoic?

Sa-i lasam pe ei cu interesele si pe mine cu paranoia si sa vorbim despre sistemul nostru imunitar.


Vitamina D este “nutrimentul miraculos“ ce va activeaza sistemul imunitar pentru a va apara impotriva microorganismelor invadatoare – inclusiv gripa sezonala si gripa porcina.

Vitamina D are un rol crucial pentru functionarea sistemului imunitar, astfel incat capacitatea vitaminei D de a stimula functia imuna si de a distruge microorganismele invadatoare s-a conservat in genom timp de 60 milioane de ani de evolutie.

Faptul ca acest raspuns imun mediat a fost retinut de-a lungul a milioane de ani de selectie si de evolutie si inca se gaseste in specii incepand cu maimutele veverita pana la babuini si oameni, arata ca trebuie sa fie critic pentru supravietuirea lor, spun cercetatorii.

La primate, actiunea de “pornire“ a unui raspuns optim la atacul microbilor functioneaza in mod corespunzator numai in prezenta unei cantitati adecvate de vitamina D, ce reprezinta de fapt un tip de hormon ce circula in sange si le semnalizeaza celulelor printr-un receptor.

Vitamina D este produsa in cantitati mari in momentul expunerii solare si se gaseste in doze mult mai mici in anumite alimente.

Fara un nivel suficient de vitamina D in sange, sunteti tinte perfecte pentru gripa (H1N1 sau alt tip). Daca aveti lipsa de vitamina D sistemul dumneavoastra imunitar nu se poate “activa“ pentru a-si face treaba. De aceea oamenii care au deficit de vitamina D fac atat de des gripa in sezonul rece.

Oamenii destepti de astazi fac doua lucruri:

1) spun NU vaccinurilor

2) spun DA vitaminei D.

Daca luati vitamina D nu aveti nevoie de nici un vaccin!

Si nu uitati de igiena!


Sanatate si noroc in alegere!

Niciun comentariu: