joi, 3 iunie 2010

De ce trebuie să joci bine la naţională?

Câteodată cred că e mai important să joci bine la naţionala de fotbal decât la echipa de club.
Chiar dacă la naţională jucătorii sunt plătiţi mai puţin.
Părerea mea este că totul se rezumă la numărul de spectatori şi telespectatori implicaţi în competiţiile de cluburi versus cei din competiţiile cu naţionala. Pentru că numărul de privitori înseamnă bani pentru media, iar banii din media se traduc în bani pentru conducătorii din fotbal.
Cred că asta nu înţeleg jucătorii noştri. Ei joacă bine la cluburi, dar prost sau foarte prost la naţională. Şi sunt şi neserioşi pe deasupra. Asta apropos de seriozitatea "generaţiei de aur". Aia da, erau baieţi serioşi şi jucau bine şi la club, dar mai ales la naţională. "Generaţia de diamant, briliant şi smarald" n-a înţeles.

La campionatele între cluburi se uită în general bărbaţii. Cei cărora le place fotbalul. Şi în special fotbalul de bună calitate.
La campionatele în care sunt implicate naţionalele de fotbal se uită familiile. Asta înseamnă un număr cel puţin dublu, dacă nu triplu de privitori. Fotbalul de la naţionale e unul mai slab decât cel din fosta Liga a campionilor. Dar, paradoxal, numărul de suporteri şi de privitori e mult mai mare.
Fiind potenţial mai mulţi privitori, se bagă mai mulţi bani în promovare, bani care trebuie să fie recuperaţi prin diverse canale, unul din ele fiind valorificarea jucătorilor buni care se afirmă aici.

Deci nu-mi rămâne decât să-i urez succes echipei României la Campionatul mondial de anul acesta!
Cum? .... Ce? Colega de birou îmi spune că România nu participă la acest campionat. Că n-a participat nici la cel trecut, nici la cel dinaintea celui trecut.
Sigur că la fotbal şi politică se pricepe toată lumea, dar asta nu mă impiedică să-mi spun părerea. Iar faptul că România a ratat ultimile campionate importante nu face decât să întărească faptul că opinia mea e una bună şi pertinentă!

Urez succes echipei de handbal a României!

Niciun comentariu: