joi, 3 iunie 2010

Dezbină şi câştigă

Păi cum să cred că e altfel când văd că săracii reporteri se chinuie să prindă grupuleţe de oameni, făcându-le să pară ditamai hoardele nemulţumite? Iar ei, oamenii, stau de fapt liniştiţi în casă datorită, mulţumită, graţie liderilor de sindicat de la nivel naţional. Acei şi aceiaşi lideri care apar pe la tv, bătându-se în declaraţii cu miniştrii, trăgându-se de şireturi pe teme sociale cu primul ministru şi cu preşedintele, iar în teritoriu care vin să calmeze spiritele.
Nu zic că spiritele ar trebui sau nu calmate, dar, ursule, nu te mai da şmecher în avion!
Şi ce-mi place mie vorba asta cu "vin în teritoriu". Parcă e la Animal Planet când vine leul şi-şi marchează teritoriul. Adică aşa se întâmplă şi cu cei din frunte, mai trag o raită prin teritoriu, să nu le uităm cumva gustul urinei.

Adevarul e (în opinia mea, desigur) că românii singuri nu au cum să fie uniţi decât dacă:
1) le ajunge cuţitul la os. Da' să le ajungă la os tare şi la toţi în acelaşi timp şi în aceiaşi măsură! Nu cred că s-a întâmplat de foarte multe ori. Cel puţin nu în mileniul ăsta sau în cel trecut.
2) când cineva ia frâiele şi-i organizează exemplar (a se vedea toate răscoalele şi revoluţiile de către cine au fost susţinute şi organizate)

Iar în momentul de faţă nimeni nu vrea vreo revoltă. "Nimeni" fiind cei care ţin frâiele omenirii din momentul actual.
E clar sper, nu?

Niciun comentariu: